Postat de admin ADD COMMENTS

 

 

Au întrat în cafenea, deși era aproape dimineața, mai erau câteva persoane care-și sorbeau din vin, ceai și coniac. În aer mirosea a fum de țigară cu alcool, vibrau suntele jazz-ului și niște râsete cochete. Evei îi plăcea atmosfera de căldură, atmosferă de casă, acolo unde probemele nu existau. Acolo unde seara e caldă chiar dacă afară plouă rău.
Damian a așezat-o la masa de lângă geam, de parcă-i arăta 2 lumi total diferite, una în care se aflase ei și cea din afara lor. Se apropiase chelnerul de ei.
– Bună seara, astăzi eu vă voi deservi. Mă numesc Alin. Doriți să comandați ceva acum, sau revin în câteva minute?
– Mai degrabă bună dimineața Alin. Adă-ne te rog o sticla de vin. Eva dorești alb sau roșu? o întrebase el uitându-se la ea ca și cum i-ar adresa cea mai importantă întrebare din viața sa.
– Roșu te rog, demidulce. Și o scrumieră, fii amabil.
– Fumezi Eva?
– Da, pentru un om de artă cred că e ok să-ți nimicești lent corpul. Nu avem tăria de caracter să ne distrugem, doar decât din plăcere.
– Atunci voi fuma cu tine. Vreau să ne stricăm unul pe altul în plăcere.
– Deci îți place ideea de a fi geniu lângă mine. Cu ce te ocupi Damian?
Dialogul a fost întrerupt când Alin a revenit cu sticla de vin. La turnat în păharul Evei și apoi în al lui Damian. Pe fond se umple îndată mirosul de struguri dulci. Damian și-a întins păharul către al ei.
– Pentru o carte de succes. Pentru început cu final deosebit, a spus el zâmbindu-i.
– Pentru prezent, trecut și viitor. Zâmbetul discret a apărut când rosti cuvântul „viitor”.
… Peste ani aducându-și aminte de acel zâmbet, își ura întregul chip. Își ura mimica care a trădat-o în acea seară …
– Ai întrebat cu ce mă ocup? Sunt pictorul cuvintelor, viitorul sentimentelor. Oamenii de rând însă mă numesc scriitor.

Autor : OnlineEcaterina Beschier

 

categories: OPINII

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: