Postat de admin ADD COMMENTS

Orice discuţie legată de închiderea ori menţinerea în activitate a unei unităţi miniere trebuie să înceapă, în primul rând, de la factori de natură socială. Dar şi, desigur, de natură economică.

Cifrele pe care le publicăm astăzi vor provoca, suntem convinşi, vii controverse. Ele dovedesc, din nefericire, un crunt adevăr: pentru ca minerul de rând să scoată 1.000 de lei producţie marfă, directorii unităţilor miniere consumă între 1.259 şi 3.383,7 lei. Asta rezultă, fără echivoc, din tabelul anexat, document recepţionat ieri de cotidianul nostru în urma unei solicitări de informaţii.

Am spus, ceva mai devreme, că directorii îngroapă sume colosale pentru că nivelul ridicat al cheltuielilor se datorează, e lesne de înţeles, felului în care unitatea minieră gestionează cheltuielile directe şi indirecte de producţie. Dar şi calităţii materialelor ori serviciilor achiziţionate sub supravegherea directorului comercial Mihail Stoicescu, un specialist în a pune condiţii cămătăreşti în contractele cu furnizorii de produse şi servicii ai Companiei, dar un adevărat mieluşel când e vorba de conformitatea produselor şi serviciilor achiziţionate cu bani grei de la tot felul de şmecheraşi, mulţi dintre ei membri ori simpatizanţi PD-L şi UNPR.

Precizăm că, deoarece nu sunt finalizate calculele indicatorilor la data de 31 decembrie 2010, iar evidenţa acestora se face lunar, ne-au fost puse la dispoziţie de către CNH SA datele aferente perioadei ianuarie – noiembrie 2010.

aflati mai multe pe:ww.zvj.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video