Postat de admin ADD COMMENTS

Daca lucratorii romani au capatat denumirea de “capsunari” din cauza migratiei masive din anii trecuti la cules de capsuni in Spania, in prezent, romanii se pot duce tot la cules de capsuni, dar in Danemanca. Angajatorii din aceasta tara au anuntat ca vor sa angajeze 200 de romani care sa lucreze in agricultura, pentru un castig de maximum 15 euro pe ora. Selectia se face prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), care organizeaza in data de 10 martie o bursa de joburi pentru ocuparea acestor locuri de munca.

Potrivit unui anunt al ANOFM, angajatorii danezi vor sa angajeze lucratori in agricultura, la cules de capsuni, zmeura, mazare, ceapa sau dovlecei.

Sunt disponibile, de asemenea, si 10 posturi pentru soferi de tractor, de camion sau de autobuz.
Durata contractelor de munca este de cateva luni, din aprilie si pana in noiembrie, in functie de perioada de recoltare a fructelor si legumelor.
Pentru recoltarea capsunilor si a mazarii, din luna mai si pana in august, cazarea se face la cort, pe care trebuie sa si-l aduca muncitorii.
De asemenea, se va plati o taxa de camping cuprinsa intre 2 si 10 euro, pentru plata electricitatii si a apei curente.
In cazul in care contractul incepe inaintea lunii mai si se termina dupa luna august, angajatorii ii vor ajuta pe lucratori sa-si gaseasca un spatiu de cazare.
Costurile de transport catre Danemarca si inapoi sunt suportate de salariati.
mai multe detalii pe :www.incont.ro
categories: Afaceri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video