Postat de admin ADD COMMENTS

„Am fost şi cu Dumnezeu, şi cu Diavolul.” Acestea au fost primele cuvinte ale lui Mario Sepulveda, cel de-al doilea miner chilian scos ieri la suprafaţă, sintetizând cele 68 de zile petrecute la 625 de metri sub pământ. „M-am luptat cu ei. Am prins mâna lui Dumnezeu, era mâna cea bună. Am ştiut mereu că Dumnezeu ne va salva”, a adăugat Sepulveda, în vârstă de 39 de ani, înainte de a fi transportat cu elicopterul la spitalul din Copiapo, un oraş din apropiere, unde urmează să fie supus, el şi ceilalţi 32 de mineri, timp de 48 de ore, unor examene medicale complete.


„Cea mai mare operaţiune de salvare din istoria umanităţii”
, aşa cum a descris-o preşedintele chilian Sebastian Pinera, a început, sub ochii unei lumi întregi, în jur de miezul nopţii de marţi spre miercuri.

Primul miner salvat a fost Florencio Avalos, de 31 de ani, al doilea în ierarhie la conducerea minei. El a fost scos la suprafaţă la ora locală 0.10, după zeci de zile petrecute pe fundul unei mine din San Jose, în nordul statului Chile, alături de alţi 32 de muncitori. Operaţiunea de salvare a durat numai 15 minute şi s-a desfăşurat fără probleme, prin intermediul unei nacele metalice cu diametrul de 53 de centimetri, lungă de patru metri şi cântărind 450 de kilograme.

Al patrulea miner scos la suprafaţă, bolivianul Carlos Mamani, a fost întâmpinat de liderul de la La Paz, Evo Morales, care a venit special pentru a asista la salvarea sa. „Astfel de lucruri ne unesc, ne întăresc şi consolidează încrederea între popoare”, a subliniat Morales.

Fiecare miner scos la suprafaţă era întâmpinat de preşedintele chilian, înainte de a se întâlni cu membrii familiei. O masă compactă de jurnalişti îl urmărea apoi pe fericitul supravieţuitor până la elicopter.

„Niciodată, până în prezent, nu s-a mai încercat o astfel de operaţiune de salvare.”
SEBASTIAN PINERA, preşedintele chilian

citeste mai multe pe:www.evz.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video