Postat de admin ADD COMMENTS

Mottoul Pîrlea:”Politica este prea importantă pt. a lăsa-o pe mâna politicienilor.”

PIB=Investiții+Consum+Export net,atunci când Exportul>Importul.
Orice politică publică locală este tributară acestei formule filosofice,plină de tâlcuri,și subînțelesuri.Aria sa interpretativă și interpretare,este extrem de variată și plină de controverse.În fond,e doar indicator macroeconomic,și totodată unul profund local.Își are propria ubicuitate în evaluări de creșteri și dezvoltări economice,în formulări de indici economici interPIB-ieni ale națiilor,regiunilor,localităților,răspândite-deocamdată-pe arealul terrestru.
Aria interpretativă a PIB-ului VJiului,precum și a-deocamdatelor-noastre administrații locale,este una a disonanței europene.
De ce?!Pt. că ne este greu să refuzăm a ne minții.Adică,să devenim din locuitorii,purtătorii ai dublei cetățeniei, la care avem acces fiecare dintre noi,locuitori ai Văii.Cetățenie română,și europeană.
Cum ar trebuii să interpretăm partitura PIB-ului în și din Valea Jiului?

PIB=Investiții+Consum+Export net,este doar una dintre formulele,care acceptate și căutate pt. întrupare în politici publice locale,ne plasează în cultura instituțională a validării universale.
Pornind de la compoziția medie bugetară locală,constatăm că venitu-
rile sunt de cca.(11-15)% taxări și impozitări pe proprietăți și (43-47)%
cele din impozitarea veniturilor celor
care muncesc în comunitate.
Pornind de la raționamente universal
acceptate,care te pun pe harta sinte-
zelor modernității,accepți să-ți rein-
ventezi vizibilitatea bugetară din per-
spactiva centralității unui PIB local.
Cum?

Eugen Parlea
categories: OPINII

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: