Postat de admin ADD COMMENTS

Robin Griffiths, analist de investitii la o reputata firma din City-ul londonez, sustine intr-un interviu pentru CNBC ca daca nu investesti in aur acum, nu esti numai nebun, dar arata si o forma de masochism nesanatos, care are nevoie de tratament medical!

El crede ca dolarul va cadea in derizoriu, iar „goana dupa aur” din ultimii zece ani va creste exponential pentru investitori fiind obligatoriu sa profite caderile de pret ale acestuia si sa-l cumpere.
Explicatiile strategului Cazenove Capital, Robin Griffiths vin dupa un stimul urias venit din partea Rezervei Federale a SUA, care ar putea avea ca rezultat scaderea valorii dolarului.
Aurul este una dintre cele mai frecvente forme de investitie in criza, iar pretul sau a crescut foarte mult in ultimul an.
Recent, mai multe companii miniere care exploateaza zacaminte de aur au anuntat ca intentioneaza sa creasca volumele extrase, atrase de pretul ridicat al metalului si de estimarile care indica mentinerea acestuia la un nivel ridicat in 2011.
„Aproape 75% din companiile miniere care exploateaza zacaminte de aur se asteapta ca pretul aurului sa creasca pana in ultimul trimestru al anului 2011”, potrivit raportului PwC Global Gold Price Survey.
Reprezentantii companiilor miniere estimeaza ca pretul aurului se va situa intre 1.400 si 3.000 de dolari uncia.
La sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, pretul aurului urcase pana la valoarea record de 1.430 dolari pe uncie.
aflati mai multe pe :www.incont.ro
categories: Afaceri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video