Postat de admin ADD COMMENTS

Scris in 20 ianuarie 2011, 19:59 de Ramona Rosulescu in Dezvaluiri. 38 vizualizari si 0 comentarii.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Vasile Ioan Savu, cel care l-a urmat pe Miron Cozma la cârma Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, şi-a plătit o parte dintre obligaţiile financiare către organizaţia sindicală pe care a condus-o.

A adus o parte din bani înapoi…

Obişnuieşte să spună că nu a plecat sărac din lumea sindicală. Cu toate acestea, a aşteptat mai mult de patru ani ca să returneze organizaţiei sindicale în fruntea căreia s-a aflat o parte din suma de bani pe care instanţele de judecată au stabilit că a încasat-o ilegal.

Peste 850 de milioane de lei vechi s-au întors la LSMVJ. Banii au ajuns, zilele trecute, în conturile Ligii, fostul lider punând în aplicare astfel o sentinţă dată de Tribunalul Bucureşti prin care Savu are de plătit către organizaţiile sindicale 50.000 de euro.

LSMVJ-ul anului 2011 are la rându-i, ca organizaţie sindicală, peste 1.140.876 lei noi (suma înregistrată la finele lunii octombrie 2010)  datorie la bugetul de stat. Astfel că banii veniţi pe filiera Savu au fost folosiţi  pentru a plăti o parte din suma datorată statului român.

În altă ordine de idei, cea mai mare structură sindicală din Valea Jiului mai are (încă) datorii şi către CNH, sume stabilite ca pagube provocate de mineriadele de pe timpul lui Miron Cozma, pagube stabilite tot în baza unor sentinţe judecătoreşti pronunţate în anul 2003.

În ciuda sentinţelor, Compania Huilei a refuzat să recupereze sumele de bani datorate de LSMVJ, sprijinind astfel acţiunea de “înşelare a bugetului de stat” printr-un “troc” cu sindicatele. Deşi pe conturile Ligii se instituise poprire, conform sentinţei, organizaţia sindicală nu a suferit din punct de vedere financiar. Dovadă că lunar, în perioada 2006-2009, LSMVJ a primit de la CNH (în diverse conturi deschise la bănci) sume consistente de bani via procentul de 5,8 la mie raportat la fondul de salarii. Adică, alţi bani daţi în regim ilegal şi care ar trebui recuperaţi la bugetul de stat (peste 3 milioane de lei noi, sumă stabilită de Curtea de Conturi) de aceeaşi Companie.

A adus o parte din bani înapoi…

aflati mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video