Gălbenuşul de ou – mai nociv decât fast-foodul
de Mădălina CHIŢU | ieri, 19:07
Gălbenuşul de ou – mai nociv decât fast-foodul
Gălbenuşul de ou poate fi extrem de nociv pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului.
Potrivit oamenilor de ştiinţă canadieni, gălbenuşul este mai periculos decât preparatele de tip fast-food, informează Science Daily.

Cercetătorii susţin că un gălbenuş de ou conţine între 215 şi 275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în timp ce produsele fast-food au un conţinut de până la 150 miligrame de colesterol la suta de grame.
Studiul, foarte controversat în rândul oamenilor de ştiinţă canadieni, a fost autorizat de către David Spence (Universitatea Western Ontario), David Jenkins (Spitalul „Sf. Michael” din Toronto), experţi în studierea infarctului miocardic, şi de către Jean Davignon, un reputat expert în dinamica colesterolului.
Cu toate acestea, oul este considerat de către medicii nutriţionişti un aliment necesar în curele de slăbire, datorită raportului scăzut de calorii…………………..
citeste tot articolul pe :www.gandul.info