Postat de admin ADD COMMENTS

Baza de agrement Brădet se află în atenţia municipalităţii Petroşani, care ar vrea să o reabiliteze, însă depinde de o finanţare europeană, care ar putea veni sau nu. Între timp, locaţia amintită rămâne în paragină şi riscă să ajungă groapa de gunoi a Petroşaniului.

N-au reuşit să-l vândă

Complexul Brădet din Petroşani putea fi în prezent deschis turiştilor, fără ca municipalitatea să cheltuiască un singur leu din bugetul local. Totul ar fi fost posibil, dacă ar fi acceptat solicitarea Universităţii Petroşani, care dorea să preia zona turistică şi să o reabiliteze din propriul buget. Centrul de învăţământ superior se obliga, după ce Administraţia locală din Petroşani îi ceda complexul, să investească şi să redeschidă cabana şi baza cu o singură condiţie: să servească în acelaşi timp şi ca bază de învăţământ, mai exact, studenţii de la secţiile cu profil economic să poată face practica studenţească. Solicitarea reprezentanţilor Universităţii din Petroşani datează de mai mulţi ani şi a fost doar verbală, deoarece complexul a fost scos în repetate rânduri la licitaţie publică de către Primăria Petroşani. Numai că, nimeni nu s-a arătat interesat de a-l achiziţiona şi transforma într-o oază turistică, astfel că şi astăzi este tot în paragină. Ba mai mult, a ajuns un depozit clandestin de deşeuri menajere.

Universitatea s-ar băga

„Este adevărat că noi de mai mulţi am cerut să ni se încredinţeze baza, dar au fost doar solicitări verbale. Ni s-a spus că putem merge la licitaţie şi să o achiziţionăm, însă preţul era imens, cu acei bani o reabilitam. Proiectul nostru viza transformarea ei în bază de studiu, reabilitarea cabanei şi reintroducerea în industria turismului. Era ca un centru turistic, doar că studenţii noştri făceau practica aici, o foloseau ca bază de studiu. Era convenabil, pentru că altceva este ca un manager să facă practică sub directa supraveghere a profesorului. Aşa, el merge la un hotel, stă două zile şi aduce adeverinţă că a făcut practica trei luni. Cu fonduri proprii, ne angajam să o modernizăm şi să o facem atractivă pentru turişti”, spun iniţiatorii proiectului. Chiar dacă resursele financiare sunt mai puţine faţă de anii precedenţi, când criza economică încă nu lovise, Universitatea ar fi dispusă şi acum să preia complexul de la municipalitate şi să-l reabiliteze.

citeste mai multe pe :www.mesagerulhunedorean.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video