Postat de admin ADD COMMENTS

Fondul Monetar Internaţional doreşte restructurarea Companiei Naţionale a Huilei, Ministerul Economiei prezentând, marţi, un astfel de plan care prevede închiderea a trei unităţi miniere.

Reprezentanţii Ministerului Economiei au discutat, marţi, cu oficialii FMI şi ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale, BEI şi BERD principala temă a discuţiei fiind restructurarea sistemului energetic, oficialii români prezentându-le omologilor străini un plan ce prevede reorganizarea sistemului energetic în două comanii care să ofere, aşa cum există în Uniunea Europeană, un mixt de energie (n.r.-termo-hidro).

Trei din şapte…

Reprezentanţii Ministerului Economiei au prezentat  un plan de restructurare a Companiei Naţionale a Huilei care prevede accesarea ajutorului de stat de către trei din cele şapte subunităţi (cel mai probabil Uricani, Paroşeni şi Petrila), potrivit Regulamentului Cărbunelui aprobat în decembrie 2010 care prevede acordarea de ajutoare  de stat în industria minieră de cărbune până în 2018.

“Dintre cele şapte mine din cadrul CNH, patru vor rămâne în activitate, iar trei vor intra într-un proces de închidere, care va dura până în 2018, cu finanţare de la bugetul de stat. Fondul ne-a cerut ca acestă perioadă să fie mai scurtă pentru ca subvenţia să fie acordată pe o perioadă mai mică decât până în 2018″, a declarat ministrul Ion Ariton.

Dmenitarul a mai precizat că nici autorităţile române nu doresc un termen lung de acordare a subvenţiei, „important fiind ca în zonă să fie create soluţii alternative pentru ca forţa de muncă disponibilizată să poată fi recalificată”.

Potrivit preşedintelui sindicatului EM Lonea, Tiberiu Cozma, sindicatele din Valea Jiului şi conducerea CNH au prezentat un proiect comun de reorganizare şi a precizat că minele ce urmează să fie închise sunt: Petrila, Paroşeni şi Uricani.

aflati mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video