Postat de admin ADD COMMENTS

Scris in 18 ianuarie 2011, 21:20 de Mihaela Mihai in Actualitate. 474 vizualizari si 13 comentarii.

Sindicaliştii din Valea Jiului nu au “reuşit” să obţină o semnătură de la ministrul Economiei, Ion Ariton, pe un protocol care să cuprindă punctele

discutate luni la sediul CNH, pentru că preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului nu a vrut să semneze documentul amintit.

În urma discuţiilor purtate luni la sediul CNH s-a conturat un protocol ce a fost întocmit şi care ar fi “necesitat” doar semnătura părţilor participante la discuţie, refuzul liderului LSMVJ, Zoltan Lacataş, de a semna documentul, transformându-l într-unul nul de drept.


O Companie întreagă aşteaptă după un lider de sindicat

Zoltan Lacataş a declarat că nu a semnat protoculul întrucât ministrul Economiei a refuzat ca pe acest document să fie introduse încă două puncte, apreciind totodată că protoculul a reprezentat “o iniţiativă proastă a unor lideri”.

“Nu s-a semnat un protocol pentru că am considerat de cuviinţă introducerea a două puncte pe protocol. Salariile şi sumele necesare (funcţionării CNH – n.r.) să fie asigurate de minister. Ministrul a spus că el nu semnează aşa ceva, atunci nu am semnat nici eu. E o iniţiativă proastă a unor lideri de sindicat, făcută în trei secunde, care să arate oamenilor ce s-a dicutat. Nu semnez prostiile unora. Să semnez eu pe scrisul lui? Nu vreau să mă tragă lumea de urechi pe stradă”, a declarat Zoltan Lacataş.

Liderul LSMVJ susţine că nu ştie ce conţinea protocolul întocmit la CNH pentru că “nici nu m-a interesat, nici nu m-am mai uitat”.

Lacataş a mai afirmat că “nu mai are încredere în protocoale”, pentru că “am mai semnat şi cu domnul ministru Adriean Videanu un protocol care prevedea integrarea CNH în Hidroeneregetica până la 31 decembrie”.

Totodată Lacataş afirmă că nu are încredere în promisiunile actualului ministru.

“El a spus, dar eu vreau să văd faptic”, susţine Lacataş, exprimându-şi totodată nemulţumirea că ministrul nu i-a specificat sursa de finanţare pentru a susţine salariile minerilor până la rectificarea bugetară.

Adrian Jurca, preşedinte Sindicatul Liber EM Livezeni şi Petre Nica, vicepreşedinte LSMVJ, susţin că liderul LSMVJ i-ar fi solicitat ministrului Economiei să garanteze că minele care vor intra pe închidere vor funcţiona până la 31 decembrie 2018. Aspect imposibil, din punctul de vedere al celor doi lideri, pentru că minele nu seamănă între ele, iar programul de închidere se face pe etape.

aflati mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video