Postat de admin ADD COMMENTS

Ministrul Economiei, Ion Ariton, este aşteptat astăzi (luni – n.r.) în Valea Jiului, conducerea CNH şi sindicatele urmând a discuta cu demnitarul despre problemele Companiei Naţionale a Huilei. Reprezentanţii sindicatelor din Valea Jiului afirmă că demnitarul şi ministerul trebuie să decidă rapid dacă mineritul din Valea Jiului va avea sau nu viitor.
Soluţii imediate…

Reprezentanţii sindicatelor din mineritul Văii Jiului susţin că întâlnirea de astăzi (luni – n.r.) de la CNH trebuie să stabilească clar ce se va întâmpla cu mineritul din Valea Jiului, asta pentru că supravieţuirea Companiei depinde de decizii ce stau în mâna guvernanţilor.
Vicepreşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Petre Nica, a declarat pentru GAZETA VĂII JIULUI că lucrurile sunt foarte clare.

“Supravieţuirea Companiei depinde ori de majorarea preţului pe gigacalorie ori de acordarea subvenţiei şi trebuie să ne spună cum ni le rezolvă. Trebuie să-i transmitem ministrului foarte explicit să perioada de agonie în care suntem noi nu poate continua la infinit. Avem un an de când avem salarii diminuate din cauza coeficienţilor de producţie scăzuţi, oamenii nu ştiu ce se va întâmpla la anul, iar situaţia stă să explodeze”, a declarat Petre Nica.
Problemele Companiei sunt la pachet

Ioan Temneanu, preşedintele Sindicatului Liber EM Petrila susţsine că problemele Companiei “sunt la pachet” şi nu pot fi “disociate”, iar dacă nu se rezolvă problemele, Compania poate intra în incapacitate de plată.

“Dacă domnia sa şi PDL-UDMR-UNPR şi cine ar mai fi acolo nu iau o decizie pentru continuitatea mineritului, Valea Jiului va intra pe un program de închidere cu toate unităţile. Trebuie să ne spună un preţ la cărbune să ne putem face noi un program de închidere, să ştim dacă salvăm 4 sau 5 unităţi miniere. Trebuie să rezolve problema pensionarilor, ordonanţa 116 cu perspectiva de a putea face disponibilizări de personal. Dacă în următoarele două luni nu face ceva în aces sens intrăm în incapacitate de plată şi trimitem oamenii în şomaj”, a declarat Ioan Temneanu, pentru Gazeta Văii Jiului.
aflati mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video