Postat de admin ADD COMMENTS

Având la îndemână o lărgime de bandă ultramodernă a autostrăzii virtuale în România, pt. care suntem „invidiaţi” de „vechiul” Occident, logica ar fi trebuit,şi obligatoriu trebuie să adapteze poliy-making-politica publică la comportamentul alegătorilor.
Arta guvernării-politics-este necesar să rămână şi să-şi autogenereze prin leadership resursele umane adecvate, dovedind că inteligenţele sunt raportate la un set de valori etice pt. a acţiona şi a avea consecinţe morale, adică să devoaleze înţelepciune:policy.
Outcomes, consecinţele polity-making, politicii publice, sunt generatoare de outputs, ieşiri, rezultate, dar şi ieşirile pot genera consecinţe.
Politica publică este modelată şi consecinţă şi a revoluţiei digitale, care pt. noi-românii,şi nu numai, este un atu, o oportunitate valorificantă multivariantă a comportamentului nostru social.Cine sunt cei cărora le lipseşte mobilul? Probabil, un număr extrem de mic.Având în faţă o autostradă virtuală net superioară autostrăzilor fizice auto europene, să nu mai zicem de cele de la noi, doar o rea voinţâ politică,un egoism social de nefacilitare ale coeziunii şi coerenţei votului oricărui român, la toate tipurile de alegeri:locale/judeţene (regionale)/naţional-parlamentare/europarlamentare,de oriunde s-ar afla, printr-un simplu clik de pe mobil,s-ar opune.
Acest demers al rafinării democraţiei româneşti, poate devenii leaderul categoriei de brand al politicii publice electorale la nivelul UE.O nouă expresivitate a democraţiei poate căpăta contur prin dublarea replicării comportamentului electoral din patria democraţiei:Grecia.Obligativitatea votului în condiţiile în care ţi se oferă şansa de a opta pt. soluţii alternative de vot:în secţii de votare, prin corespondenţă şi de pe mobil.
Este absolut necesar ca românul să poată vota la toate tipurile de alegeri.O mare nedreptate a fost lipsa şansei de a vota plecat fiind la muncă în ţară ori în străinătate în localitatea de domiciliu, deşi a rămas plătitor de taxe şi impozite locale, dublată de o crasă lipsă de respect faţă de statutul statutul lui de remitent de valută ori lei.

Autor :Eugen Parlea

 

categories: OPINII

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video