Postat de admin ADD COMMENTS

Având la îndemână o lărgime de bandă ultramodernă a autostrăzii virtuale în România, pt. care suntem „invidiaţi” de „vechiul” Occident, logica ar fi trebuit,şi obligatoriu trebuie să adapteze poliy-making-politica publică la comportamentul alegătorilor.
Arta guvernării-politics-este necesar să rămână şi să-şi autogenereze prin leadership resursele umane adecvate, dovedind că inteligenţele sunt raportate la un set de valori etice pt. a acţiona şi a avea consecinţe morale, adică să devoaleze înţelepciune:policy.
Outcomes, consecinţele polity-making, politicii publice, sunt generatoare de outputs, ieşiri, rezultate, dar şi ieşirile pot genera consecinţe.
Politica publică este modelată şi consecinţă şi a revoluţiei digitale, care pt. noi-românii,şi nu numai, este un atu, o oportunitate valorificantă multivariantă a comportamentului nostru social.Cine sunt cei cărora le lipseşte mobilul? Probabil, un număr extrem de mic.Având în faţă o autostradă virtuală net superioară autostrăzilor fizice auto europene, să nu mai zicem de cele de la noi, doar o rea voinţâ politică,un egoism social de nefacilitare ale coeziunii şi coerenţei votului oricărui român, la toate tipurile de alegeri:locale/judeţene (regionale)/naţional-parlamentare/europarlamentare,de oriunde s-ar afla, printr-un simplu clik de pe mobil,s-ar opune.
Acest demers al rafinării democraţiei româneşti, poate devenii leaderul categoriei de brand al politicii publice electorale la nivelul UE.O nouă expresivitate a democraţiei poate căpăta contur prin dublarea replicării comportamentului electoral din patria democraţiei:Grecia.Obligativitatea votului în condiţiile în care ţi se oferă şansa de a opta pt. soluţii alternative de vot:în secţii de votare, prin corespondenţă şi de pe mobil.
Este absolut necesar ca românul să poată vota la toate tipurile de alegeri.O mare nedreptate a fost lipsa şansei de a vota plecat fiind la muncă în ţară ori în străinătate în localitatea de domiciliu, deşi a rămas plătitor de taxe şi impozite locale, dublată de o crasă lipsă de respect faţă de statutul statutul lui de remitent de valută ori lei.

Autor :Eugen Parlea

 

categories: OPINII

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: