Postat de admin ADD COMMENTS

[oqeygallery id=2]Ca de obicei, în ultimii ani, există un proiect de hotărâre iniţiat întotdeauna de primarul Ilie Păducel, care aduce, an de an, vii şi numeroase discuţii. Este vorba de proiectul de hotărâre care trebuie reînnoit anual şi care vizează „aprobarea organigramei şi statutului de funcţii”.

Anul acesta, discuţia despre acest proiect a început cu o propunere şoc a consilierului penelist Cristian Oros. Care, în lipsa viceprimarului liberal Constantin Ramaşcanu, a luat el taurul de coarne şi a propus nici mai mult, nici mai puţin decât scoaterea din organigramă a 50% din posturile vacante! Dar şi a funcţiei de administrator şef. Chestiune care îl viza direct pe city managerul Dorin Curtean, liberalii fiind înfuriaţi pe ultimele declaraţii ale acestuia prin mass-media, prin care a tot susţinut că viceprimarul este cam ceva de decor, în sensul că nu are decât atribuţii politice, nu şi administrative.

„Având viceprimar oraşul, considerăm că această funcţie nu face altceva decât să preia din atribuţiile viceprimarului. Având în vedere criza economică, considerăm că acest post nu se justifică la Primăria Petrila”, a spus consilierilor prezenţi liberalul. Care a solicitat amendamente clare pe aceste propuneri.

Şocul a continuat pentru executiv, ca un film care parcă nu se mai termină, când şi-au început alocuţiunile şi consilierii social-democraţi. Care contestau că e bătaie de joc ce se întâmplă cu acest proiect. Despre ce este vorba? Ca şi anul trecut, şi în acest an administraţia a pus în dosarele consilierilor locali doar „statutul de funcţii” la una din anexe, dar nu erau trecute şi numele sau prenumele fiecărui funcţionar, aşa cum ar fi trebuit de fapt. Iar la sfârşitul acelei anexe era prezentat doar un mic tabel, în care era înscris numărul total de funcţii publice, adică 92, numărul total de funcţii de conducere, adică 6, numărul total de funcţii de execuţie, adică 86, numărul total de funcţii contractuale de conducere, adică zero, numărul total de funcţii contractuale de execuţie, adică zero, numărul total de demnitari, adică 2 şi la finalul finalului, „numărul total de funcţii în instituţie, 158”. Apoi,  nişte semnături ale primarului şi juristului şi, pa, şi la revedere…! Consilierul local Temneanu, unul dintre cei 8 consilieri sociali-democraţi, a fost primul care s-a revoltat: „Ne-aţi pus aici nişte căsuţe goale…………

aflati mai multe pe :www.zvj.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video