Postat de admin ADD COMMENTS

Vorbim despre prea multe fire de par pe intregul corp (fata, in jurul sanilor, partea de jos a stomacului, labii, organe genitale). De ce este asta o problema? Deoarece este un semn al dezechilibrului hormonal. Femeile cu par in exces pe corp au mai multi hormoni masculini decat este normal. Atat barbatii, cat si femeile, produc acesti hormoni, doar ca raportul este diferit. Barbatii au mai multi hormoni de tip masculin, in timp ce femeile au mai multi hormoni de tip feminin. Acest echilibru influenteaza si ciclul menstrual, deoarece hormonii masculini previn ovulatia si pot aparea astfel chisturi pe ovare.

Motive pentru pilozitatea in exces la femei

Motivul se gaseste de obicei la ovarele care produc prea multi hormoni masculini. Ovarele pot fi influentate de o cantitate mai mare de hormoni de tip insulina (ce reduc cantitatea de zahar din sange), dar afectiunea poate fi si ereditara, deci poti sa-ti invinovatesti parintii, daca vrei. Functionarea neregulata a ovarelor influenteaza aproximativ 10% din femei.

In afara de pilozitate, functionarea neregulata a ovarelor provoaca, de asemenea, cicluri menstruale neregulate, tendinta de obezitate si ingrosarea vocii. Se poate merge, de asemenea, in cealalta extrema – lipsa hormonilor masculini, ce cauzeaza pierderea parului, cresterea zaharului din sange, cresterea tensiunii arteriale sau colesterolului, probleme ale pielii.

Cum putem combate pilozitatea in exces la femei?

Este important sa descoperi daca ovarele functioneaza corect destul de repede, deoarece acest lucru poate provoca o multime de probleme pentru o femeie mai tarziu (infertilitate, probleme cu inima). De multe ori (in cazul in care neregulile sunt descoperite destul de curand), pierderea in greutate poate imbunatati starea. Acest lucru duce la rezolvarea multor probleme, printre altele, ajutand la restabilirea echilibrului hormonal.

aflati mai multe pe :www.sexgen.ro

gas prijs

categories: SANATATE

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video