Postat de admin ADD COMMENTS

Zeci de filipinezi evlavioşi au reconstituit răstignirea lui Iisus, oferindu-se voluntari în cadrul unei ceremonii în care au fost încoronaţi cu spini, biciuiţi şi crucificaţi sub ochii a mii de credincioşi catolici, scrie The Daily Mail. Martirilor li s-au bătut cuie în mâini şi în picioare, în cadrul evenimentului care are loc anual, în Vinerea Mare.

În preajma sărbătorilor de Paşte, peste 10.000 de filipinezi se îndreaptă către San Fernando pentru a asista la reconstituirea „patimilor lui Iisus”, o practică vehement criticată de Biserica Catolică. Aceasta consideră că reconstituirea răstignirii distorsionează mesajul sărbătorilor.

În timp ce se pregătea să fie crucificat, Alex Laranang, un filipinez de 55 de ani care nu ştie să citească sau să scrie le-a spus jurnaliştilor britanici că speră să câştige, cu ajutorul lui Dumnezeu, la Jueteng – o loterie ilegală din Filipine. Laranang are cinci copii şi spune că în cei cinci ani de când recrează ultimele momente din viaţa lui Iisus a câştigat trei mii de pesos (aproape 48 de euro) de două ori. „Prima dată când m-au bătut în cuie am fost terifiat, dar m-am rugat lui Iisus să-mi aline durerea. Acum, nu mă mai doare. Este ca şi cum mi-aş face o injecţie”, a explicat bărbatul.

vedeti video pe :gandul.info

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video