Postat de admin ADD COMMENTS

Minerii de la unitatea minieră Livezeni din Valea Jiului vor lucra de la 1 februarie pe un program de lucru planificat doar de luni până – vineri, solicitarea celor aproximativ 20 de protestatari blocaţi, joi dimineaţa, în subteran, fiind acceptată de conducerea Companiei Naţionale a Huilei

Cei aproximativ 20 de mineri care au refuzat, joi dimineaţa, la sfârşitul schimbului patru, ieşirea din subteran au solicitat „eliminarea sistemului de lucru tip cartelă” , respectiv program de lucru planificat de luni până sâmbătă în care angajaţii lucrau 5 zile din săptămână, dar prin rotaţie.

„Pe fondul crizei din lumea sindicală şi din cauza unei lipse de comunicare apar astfel de neînţelegeri, cum s-au întâmplat la schimbul 4 de la mina Livezeni. Au existat nişte probleme legate de modul de lucru. Ei au avut un sistem de lucru de 6 zile pe săptămână. Am convenit că vom lucra numai cinci zile şi vor fi redistribuiţi fără niciun fel de probleme”, a declarat, joi, directorul general Constantin Jujan, cel care a coborât în subteran pentru a discuta cu protestatarii.

Protestatarii nu au revendicat separat şi schimbarea directorului unităţii miniere.

„Schimbarea conducerii este atributul meu şi eu răspund şi în faţa Consiliului de Administraţie  şi în faţa ministrului pentru activitatea CNH.  Directorii nu au fost aleşi. La rândul lor, directorii de unităţi miniere vor răspunde în faţa mea pentru modul cum coordonează activitatea.

afla mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video