Postat de admin ADD COMMENTS

Oficialii Ministerului Economiei susţin că reprezentanţii FMI au primit, marţi, documentul care a fost discutat în cursul zilei de luni cu delegaţia Companiei Naţionale a Huilei, program bazat pe calcule tehnico-economice reale.

Mai mult, reprezentanţii Ministerului afirmă că este prematur să se aducă în discuţie termene exacte cu privire la închiderea unităţilor miniere ce vor intra în program de restructurare agreat de UE.  Singurul angajament luat de Guvern via Ministerul Economiei la această oră se referă la o producţie calculată pentru CNH la nivel de 1,8 milioane tone de cărbune anual, producţie suportată pe o perioadă 20 de ani.

Sorin Găman, director  în Ministerul Economiei, a declarat, marţi pentru Gazeta Văii Jiului, că oficialii FMI au primit acelaşi program care a fost discutat şi cu delegaţia CNH, nefiind aduse niciun fel de modificări de structură.

“Programul se bazează pe o analiză pur tehnico-economică a CNH, calculele fiind făcute astfel încât să nu apară probleme în modul de funcţionare a societăţii”, a declarat Sorin Găman.

Potrivit sursei citate, analizele şi situaţiile legate de minele care nu sunt viabile sunt neschimbate încă de acum un an şi ceva, de la acel moment lucrându-se la structurarea unui program de funcţionare a Companiei Naţionale a Huilei după data de 1 ianuarie 2011. Mai mult, directorul MECMA afirmă că programul este conform cu reglementările Uniunii Europene (n.r.- respectă inclusiv decizia din 10 decembrie 2010 de la Bruxelles care prevede acordarea de ajutor de stat până în 2018 pentru minele care intră pe program de închidere).

aflati mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video