Postat de admin ADD COMMENTS

Vorbim despre clasicile saracii:absoluta, relativa, multidimensionala, si indicatorii lor relevanti:cota saraciei, pragul saraciei, precum si despre indicii intraconconceptuali ai comunitatiilor sociale.
Atunci cand norma, prejudiciaza conturarea si functionalitatea etica a sferei si spatiului public, agenda publica are nevoie de CITIZENSHIP.
Astfel, dictonul care ma si il definesc, cel de „POLITICA ESTE PREA IMPORTANTA PT. A LASA-O PE MANA POLITICIENILOR”, este temelia redefinirii politicii, a acceptiunii sale-pe care o prefer, in detrimentul altora,cea de POLITIKOS, grecul AL ORASULUI, AL POLISULUI.
CITIZENSHIP-ul constitue platforma repozitionarii GUVERNARII,cel al SHAREHOLDERILOR, in sfera GUVERNANTEI, cea a STAKEHOLDERILOR.
La ora actuala, topul valorilor adaugate si al retelelor virtuoase, este asigurat de catre NANOTEHNOLOGIE, BIOTEHNOLOGIE
,SOFTWARE, peste care troneaza CUNOASTEREA.
CUNOASTEREA,KNOWLEDGE, este parte intriseca a RESPONSABILITATII, a CITIZENSHIP.
Saracia ai saracirea CONCEPTUALA, de VIZIUNE, condamna COMUNITATILE la SARACIE.RETROSPECTIVITATEA devine STRATEGIE,intrupeaza FATA-MORGANA A ILUZIILOR INVESTITIONALE, clar punctata la finalul clasicului „CETATEANUL KANE”,”CARE A SCHIMBAT LUMEA, DAR ACEASTA LUME REPREZINTA TRECUTUL”.RETROSPECTIVITATEA SE SUBSTITUE PROSPECTIVITATII, aducand INVESTITIILE INTR-O CVASIPOZITIONARE DE PASIV SOCIAL, DE AVERE-OBSTACOL,al caror cost asigura POLARIZARILE SOCIALE COMUNUTARE SI INTRACOMUNITARA, prin PRIVAREA EGALITATII DE SANSE ori UZITAREA ACESTEIA IN JOCURILE DE PUTERE

Autor  Parlea Claudiu

categories: OPINII

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video