Postat de admin ADD COMMENTS
IMG_6392

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ritualurile funebre ale dacilor îi impresionau chiar şi pe contemporanii lor fiindca acestia obişnuiau să petreacă şi să se veselească la înmormântări, iar în rugurile în care erau arse cadavrele bărbaţilor  soţiile acestora se aruncau de cele mai multe ori .

Ion Horaţiu Crişan prezenta în volumul ,,Spiritualitatea geto-dacilor” o relatare impresionantă a istoricului Herodot, despre comportamentul dur  al strămoşilor nostri  faţă de viaţă şi moarte. “Vorbind despre daci  ne spune că: rudele stau în jurul nou-născutului şi plâng nenorocirile ce va trebui să le îndure acesta, o dată ce a venit pe lume. Sunt pomenite atunci toate suferinţele omeneşti. Când moare cineva dacii îl îngroapă glumind şi bucurându-se. Cu acest prilej ei amintesc nenorocirile de care scapă omul şi arată cât este el de fericit în toate privinţele”, informa autorul Ion Horaţiu Crişan. Şi alţi autori antici  au relatat despre obiceiul dacilor nostri  prin care copii erau plânşi la naştere şi sarbatoriti la moarte cu cantece si bucurie .

Bucuria cu care dacii se lasau aruncati în sulite, fericiti ca trec în lumea de dincolo,(ei find convinsi de nemurirea lor ) i-a impresionat pe toti marii scriitori ai antichitatii, care vorbeau cu uimire si teama  despre Zalmoxis, învatatorul si zeul lor.

 

categories: FOTO.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video