Postat de admin ADD COMMENTS

Carmen Cosman

După ce ani de zile, s-a vorbit despre turism ca fiind cea mai bună alternativă la mineritul aflat într-un permanent proces de restructurare, acum, autorităţile centrale şi locale îşi dau seama că, pentru a supravieţui, Valea Jiului are nevoie de alte domenii de activitate.

Posibilităţi de investiţii
Prezent la Petroşani, la o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale, Sorin Găman – director în cadrul Ministerului Economiei, a declarat că turismul poate constitui doar în mică măsură o alternativă. „Încercăm să găsim soluţii pentru crearea de noi locuri de muncă în alte domenii decât mineritul. Turismul este o soluţie care nu poate acoperi mai mult de 9-10 la sută din total.  Problema este că trebuie să ai infrastructură ca turistul să vină, să dezvolţi servicii, ca vizitatorul să se simtă bine. Dar, nici aceasta nu este o soluţie. Noi încercăm să găsim alternative, în sensul creării unor alte industrii care pot absorbi forţa de muncă”, a declarat Sorin Găman, care spune că există premisele dezvoltării altor activităţi viabile. Sorin Găman spune că potenţialilor investitori le vor fi prezentate posibilităţile de a investi în Valea Jiului şi vor fi invitaţi în zonă reprezentanţii Camerelor de Comerţ  şi ai ambasadelor.
Viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea, este, la rândul său, convins că turismul nu va putea rezolva toate problemele celor şase oraşe şi municipii din Vale:

aflati mai multe pe :www.mesagerulhunedorean.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video