Postat de admin ADD COMMENTS

O dietă bogată în ulei de măsline, brânză şi prăjituri oferă protecţie împotriva cancerului la sân şi chiar favorizează pierderea în greutate, potrivit unui nutriţionist american, citat de dailymail.co.uk.

Concepută de nutriţionistul american Mary Flynn, în urma mai multor ani de cercetare, această dietă este la fel de eficientă pentru femeile sănătoase, care vor să reducă riscul de a face cancer la sân, cât şi pentru cele care au fost diagnosticate cu această boală şi sunt în convalescenţă.În numărul de săptămâna trecută al revistei Good Health, Flynn a explicat că anumite alimente, în special cele care conţin grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline, fructele şi legumele colorate puternic, cerealele integrale, unele lactate şi brânza, pot ajuta organismul în lupta împotriva cancerului.

Dieta lui Mary Flinn este în plus concepută pentru a favoriza pierderea în greutate (creşterea greutăţii reprezintă un factor de risc pentru cancer), precum şi pentru a asigura un aport echilibrat de alimente pentru persoanele care luptă împotriva cancerului. Urmând acest regim, aportul caloric zilnic este menţinut sub 1.500 de calorii.

Odată atinsă greutatea ideală, femeile pot continua să urmeze dieta, dar îşi pot permite să revină în unele zile la vechile obiceiuri culinare. Astfel, îşi vor menţine linia şi se vor bucura de beneficiile consumului de alimente anti-cancer, fără a se simţi private de anumite mâncăruri.

Dulciurile pot face parte din dietă, cu condiţia înlocuirii untului sau margarinei cu ulei de măsline extravirgin şi a cel puţin jumătate din cantitatea de făină albă cu făină integrală.

citeste mai multe pe:www.gandul.info

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video