Postat de admin ADD COMMENTS

Autorităţile judeţene în domeniul sanitar fac demersuri pentru a menţine funcţionale toate unităţile spitaliceşti din Valea Jiului. Soluţiile propuse nu au foarte mult succes

Unităţile spitaliceşti mici din Valea Jiului sunt în pericol de a nu putea încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara pentru că nu pot oferi servicii şi dotări cu aparate medicale performante.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara este de părere că o soluţie pentru păstrarea în funcţiune a tuturor unităţilor spitaliceşti din zonă ar fi unificarea acestora într-o singură instituţie, cu secţii exterioare. Soluţia nu este însă acceptată de toţi primarii din Valea Jiului.

Mai mulţi bani, servicii mai bune

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Dumitra Ştefan a propus şefilor de primării din oraşele Văii Jiului ca spitalele mici să se unească cu unitatea de Urgenţă din Petroşani. Ideea a fost „îmbrăţişată” deja de Consiliul Local (CL) Petroşani care a aprobat, în ultima sa şedinţă, înfiinţarea Spitalului de Urgenţă „Sfânta Varvara”, acesta urmând să includă  toate unităţile de gen din Valea Jiului. Potrivit directorului DSP Hunedoara, dacă membrii legislativului din Petroşani au acceptat ideea unificării, consilierii locali din Vulcan şi Lupeni au refuzat acest lucru, în timp ce autorităţile din Petrila nu au dat încă un răspuns. „Am propus celor patru spitale din Petroşani, Vulcan, Petrila şi Lupeni comasarea în unul singur, cu secţii exterioare, în fiecare oraş. Nu am avut un foarte mare succes şi îmi pare rău.

aflati mai multe pe :www.servushunedoara

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video