Postat de admin ADD COMMENTS

IMG_0765

 

 

 

 

 

 

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva Imperiului Otoman.
Construcția cetății Alba Carolina a avut loc in anii 1715-1738 după ce a fost instaurată dominația habsburgică în Transilvania.
Intrarea în Cetatea Alba Carolina deocamdata este liberă, neexistând o taxă.
Cetatea Alba Iulia a ajuns pe locul doi în topul celor mai atractive destinaţii turistice din România, după Castelul Peleş.
Schimbul de gardă din cetatea Alba Carolina este cel mai spectaculos eveniment si reprezinta unul din motivele pentru care zeci de mii de turisti din toata lumea vin aici in fiecare an . Soldaţii mărşăluiesc cu mandrie în uniforme care le imită perfect pe cele din secolul al XVIII-lea ceea ce este o mare încântare pentru vizitatori!
Fotografiile cu siguranta va vor convinge sa o vizitati !

Vedeti AICI fotografiile !

categories: PRIN TARA

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: