Postat de admin ADD COMMENTS
Cum te lasi de fumat in pasi?
1. Trebuie sa fii motivat sa o faci.
2. Trebuie sa alegi „momente de liniste” ca data de intrerupere (fara stress acasa sau la serviciu, de preferat in concediu).
3. Trebuie sa respecti un regim igieno-dietetic (fara dulciuri, cu ingestia de lichide -2,5 litri de fiecare data cand apare foamea dureroasa, cu multe vegetale, legume la mese, sa faci mult sport etc.)
4. Trebuie sa fii convins ca este realizabila desprinderea din mrejele acestui drog.
5. Sa renunti la viata sedentara, sa eviti cercurile de prieteni fumatori si in familie, daca mai sunt fumatori si acestia ar trebui sa se gandeasca sa intrerupa pentru a evita tentatiile suplimentare.
6. Sa ai incredere in doctor care poate sa devina un confesor, un sprijin , un “prieten” care sa inlocuiasca cel mai bun prieten de pana atunci – tigara si mai ales sa stii sa refuzi orice tigara oferita.
7. O noua tigara acceptata pregateste drumul pentru esec si recidiva.
(Sfaturile au fost date de prof. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie).

Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante, majoritatea toxice, iar 40 dintre ele sunt cancerigene si sunt inhalate atat de fumator cat si de persoanele din jur.sursa incont.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: