Postat de admin ADD COMMENTS

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit cea mai mare gaură neagră în galaxia M87, suficient de mare să înghită întregul nostru sistem solar.

M87 este cea mai mare galaxie aflată la aproximativ 50 de milioane de ani-lumină departare, informează Daily Mail.

Astronomii americani au folosit un telescop din Hawaii special adaptat pentru a observa gaura neagră din M87. Cu această ocazie, au aflat că este de două ori mai mare decât se credea iniţial.

Orizontul ei, limita de la care nimic nu mai poate scapa de atracţia sa gravitaţională, nici măcar lumina, este de patru ori mai mare decat orbita planetei Neptun.

Totuşi, având în vedere progresul ştiinţific, nu este exclus ca în următorii ani să fie descoperite fenomene de mult mai mari.

Potrivit astronomilor, gaura neagră din M87 este posibil să se fi format prin unirea a câtorva sute de găuri negre mai mici.

Spre comparaţie, gaura neagră care se află în centrul galaxiei Calea Lactee este de 1.000 de ori mai mică.

Astronomul Karl Gebhardt, de la Universitatea din Texas, a spus că noua gaură neagră „ar putea înghiţi întregul nostru sistem solar”. Gebhardt a explicat că descoperirea a fost făcută cu ajutorul telescopului Frederick C. Gillett Gemini, situat în Mauna Kea, Hawaii.

Noul record stabilit de gaura neagră din M87 este puţin probabil să aibă viaţă lungă. Astronomii plănuiesc ca în următorii 10 ani să lege telescoape din toată lumea într-o marea reţea, crescând astfel şansele de a descoperi şi cerceta astfel de fenomene.

vezi video pe :www.gandul.info

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: