Postat de admin ADD COMMENTS

„Am fost şi cu Dumnezeu, şi cu Diavolul.” Acestea au fost primele cuvinte ale lui Mario Sepulveda, cel de-al doilea miner chilian scos ieri la suprafaţă, sintetizând cele 68 de zile petrecute la 625 de metri sub pământ. „M-am luptat cu ei. Am prins mâna lui Dumnezeu, era mâna cea bună. Am ştiut mereu că Dumnezeu ne va salva”, a adăugat Sepulveda, în vârstă de 39 de ani, înainte de a fi transportat cu elicopterul la spitalul din Copiapo, un oraş din apropiere, unde urmează să fie supus, el şi ceilalţi 32 de mineri, timp de 48 de ore, unor examene medicale complete.


„Cea mai mare operaţiune de salvare din istoria umanităţii”
, aşa cum a descris-o preşedintele chilian Sebastian Pinera, a început, sub ochii unei lumi întregi, în jur de miezul nopţii de marţi spre miercuri.

Primul miner salvat a fost Florencio Avalos, de 31 de ani, al doilea în ierarhie la conducerea minei. El a fost scos la suprafaţă la ora locală 0.10, după zeci de zile petrecute pe fundul unei mine din San Jose, în nordul statului Chile, alături de alţi 32 de muncitori. Operaţiunea de salvare a durat numai 15 minute şi s-a desfăşurat fără probleme, prin intermediul unei nacele metalice cu diametrul de 53 de centimetri, lungă de patru metri şi cântărind 450 de kilograme.

Al patrulea miner scos la suprafaţă, bolivianul Carlos Mamani, a fost întâmpinat de liderul de la La Paz, Evo Morales, care a venit special pentru a asista la salvarea sa. „Astfel de lucruri ne unesc, ne întăresc şi consolidează încrederea între popoare”, a subliniat Morales.

Fiecare miner scos la suprafaţă era întâmpinat de preşedintele chilian, înainte de a se întâlni cu membrii familiei. O masă compactă de jurnalişti îl urmărea apoi pe fericitul supravieţuitor până la elicopter.

„Niciodată, până în prezent, nu s-a mai încercat o astfel de operaţiune de salvare.”
SEBASTIAN PINERA, preşedintele chilian

citeste mai multe pe:www.evz.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: