Postat de admin ADD COMMENTS

Sunt adeptul rugăciunii în mănăstiri uitate de lume,acele locașe ale isihasmului neîngurgitate de spațiile extinse ale politicii reprobabile locale.
Bisericile,cultele,denominațiile atrase în lupte electorale și politicianisme,devin bordele ale pierzaniei umane.
Religia este datoare să evite prăbușirea credibilității sale pe căile încurcate ale instituționalismelor sale.
Vor spune unii că sunt nefamiliarizat cu tematica.Provin din familii cu tradiție în spațiul religios.Preoții,pastorii au nevoie de binecuvenita liniște pt. a slujii.Politicienii să facă bine să-i lase în pace să-și îndeplinească menirea.Iar preoții,pastorii să se ocupe de menirea lor,să golească de tentații lumești lăcașele.
Spațiile dezbaterilor ecumenice și transdiciplinare sunt tentații lumești epistemice în care căpeteniile,pastorii și preoții pot da răspunsuri complementare soluțiilor exhaustive,care vizează buna armonie a culturilor și civilizațiilor.
Altfel,dacă peste o degradare instituțională laică,se suprapune și una de factură religioasă,costurile morale vor devenii iremediabil mari,ceea ce va face insuportabil prețul eticii sociale.
Soluții vor fi găsite,cu prețul orbecăirii prin deșert,deșertul opțiunilor noastre manipulabile.

Autor Parlea Claudiu

categories: OPINII

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: