Postat de admin ADD COMMENTS

Intrarea Companiei Naţionale a Huilei în Hidroenergetica sau constituirea Complexului Energetic Hunedoara, alături de termocentralele Mintia, Paroşeni şi Râu Mare Retezat, accesarea ajutorului de stat, asigurarea preţului de 85 de lei la GigaCalorie, asigurarea Bugetului Companiei din surse bine definite care să permită achitarea salariilor, achiziţionarea de materiale şi piese de schimb şi plata serviciilor ori angajarea de personal tânăr sunt doar câteva dintre punctele pe care reprezentanţii minerilor din Valea Jiului le-au propus în planul de reorganizare a Companiei Naţionale a Huilei în vederea continuării activităţii de extracţie pe care l-au înaintat, marţi, administraţiei.

Planul cuprinde 24 de propuneri, iar cei care îi reprezintă pe mineri vin cu ideea de a implica până şi specialiştii de la Universitatea din Petroşani în elaborarea strategiei de viitor.

“Se observă clar că ierarhizarea unităţilor de producţie s-a făcut ştiind că trebuie să rezulte un grup de patru unităţi viabile şi un altul de trei unităţi aşa zis neviabile în aşa fel încât să reiese clar că din grupul de trei să facă parte Paroşeni, Uricani şi Petrila. Această obesvaţie se bazează pe faptul că în precedentele analize tehnico economice la indicatorii de viabilitate economică EM Paroşeni ocupă una dintre primele trei poziţii din ierarhizare, iar acum ocupă poziţia a cincea, tocmai pentru a se putea demonstra că există un grup distinct de trei unităţi care ocupă aceleaşi ultime trei locuri în ierarhizare. Condiţiile ce trebuie îndeplinite ca unităţile de producţie care nu accesează ajutor de stat să-şi poată continua activitatea considerăm că sunt greu de realizat, unele dintre acestea necesitând un timp îndelungat pentru realizarea lor ceea ce poate duce la imposibilitatea menţinerii facilităţilor acordate salariaţilor prin CCM sau, mai grav, la necesitatea închiderii tuturor minelor”, se arată în documentul întocmit de Liga Sindicatelor Miniere.

afla mai multe pe :www.gazetavaii.ro

prijs gas

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: