Postat de admin ADD COMMENTS

Întreaga lume stă, de ieri, cu ochii pe operaţiunea de salvare fără precedent ce a debutat în Chile, când a început aducerea la suprafaţă a celor 33 de mineri blocaţi în urmă cu 70 de zile la peste 620 de metri sub pământ, după ce galeria în care lucrau s-a prăbuşit. După acest coşmar vine şi răsplata meritată. Cei 32 de chilieni şi un bolivian vor primi despăgubire câte un milion de dolari.

Peste 1.500 de jurnalişti din 39 de ţări, sute de rude şi oficiali din Chile sunt prezenţi la mina San Jose, unde, rând pe rând, sunt scoşi cei 33 de bărbaţi care au fost blocaţi, de pe 5 august, timp de 70 de zile, în străfundurile pământului.

Capsula Phoenix, cea care a fost introdusă printr-un puţ săpat timp de o lună de experţi aduşi de la NASA şi din Australia, i-a adus, ieri, pe primii mineri la suprafaţă. 15 la număr. Familiile care-i aşteptau cu sufletul la gură i-au întâmpinat cu urale şi cu plânsete. Ortacii, care au călătorit câte 20 de minute până la suprafaţă, au primit îngrijiri medicale de urgenţă la un spital improvizat în zonă.

mai multe pe :www.libertatea.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: