Postat de admin ADD COMMENTS

Scris in 18 ianuarie 2011, 21:20 de Mihaela Mihai in Actualitate. 474 vizualizari si 13 comentarii.

Sindicaliştii din Valea Jiului nu au “reuşit” să obţină o semnătură de la ministrul Economiei, Ion Ariton, pe un protocol care să cuprindă punctele

discutate luni la sediul CNH, pentru că preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului nu a vrut să semneze documentul amintit.

În urma discuţiilor purtate luni la sediul CNH s-a conturat un protocol ce a fost întocmit şi care ar fi “necesitat” doar semnătura părţilor participante la discuţie, refuzul liderului LSMVJ, Zoltan Lacataş, de a semna documentul, transformându-l într-unul nul de drept.


O Companie întreagă aşteaptă după un lider de sindicat

Zoltan Lacataş a declarat că nu a semnat protoculul întrucât ministrul Economiei a refuzat ca pe acest document să fie introduse încă două puncte, apreciind totodată că protoculul a reprezentat “o iniţiativă proastă a unor lideri”.

“Nu s-a semnat un protocol pentru că am considerat de cuviinţă introducerea a două puncte pe protocol. Salariile şi sumele necesare (funcţionării CNH – n.r.) să fie asigurate de minister. Ministrul a spus că el nu semnează aşa ceva, atunci nu am semnat nici eu. E o iniţiativă proastă a unor lideri de sindicat, făcută în trei secunde, care să arate oamenilor ce s-a dicutat. Nu semnez prostiile unora. Să semnez eu pe scrisul lui? Nu vreau să mă tragă lumea de urechi pe stradă”, a declarat Zoltan Lacataş.

Liderul LSMVJ susţine că nu ştie ce conţinea protocolul întocmit la CNH pentru că “nici nu m-a interesat, nici nu m-am mai uitat”.

Lacataş a mai afirmat că “nu mai are încredere în protocoale”, pentru că “am mai semnat şi cu domnul ministru Adriean Videanu un protocol care prevedea integrarea CNH în Hidroeneregetica până la 31 decembrie”.

Totodată Lacataş afirmă că nu are încredere în promisiunile actualului ministru.

“El a spus, dar eu vreau să văd faptic”, susţine Lacataş, exprimându-şi totodată nemulţumirea că ministrul nu i-a specificat sursa de finanţare pentru a susţine salariile minerilor până la rectificarea bugetară.

Adrian Jurca, preşedinte Sindicatul Liber EM Livezeni şi Petre Nica, vicepreşedinte LSMVJ, susţin că liderul LSMVJ i-ar fi solicitat ministrului Economiei să garanteze că minele care vor intra pe închidere vor funcţiona până la 31 decembrie 2018. Aspect imposibil, din punctul de vedere al celor doi lideri, pentru că minele nu seamănă între ele, iar programul de închidere se face pe etape.

aflati mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: