Postat de admin ADD COMMENTS

Ministrul Economiei, Ion Ariton, este aşteptat astăzi (luni – n.r.) în Valea Jiului, conducerea CNH şi sindicatele urmând a discuta cu demnitarul despre problemele Companiei Naţionale a Huilei. Reprezentanţii sindicatelor din Valea Jiului afirmă că demnitarul şi ministerul trebuie să decidă rapid dacă mineritul din Valea Jiului va avea sau nu viitor.
Soluţii imediate…

Reprezentanţii sindicatelor din mineritul Văii Jiului susţin că întâlnirea de astăzi (luni – n.r.) de la CNH trebuie să stabilească clar ce se va întâmpla cu mineritul din Valea Jiului, asta pentru că supravieţuirea Companiei depinde de decizii ce stau în mâna guvernanţilor.
Vicepreşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Petre Nica, a declarat pentru GAZETA VĂII JIULUI că lucrurile sunt foarte clare.

“Supravieţuirea Companiei depinde ori de majorarea preţului pe gigacalorie ori de acordarea subvenţiei şi trebuie să ne spună cum ni le rezolvă. Trebuie să-i transmitem ministrului foarte explicit să perioada de agonie în care suntem noi nu poate continua la infinit. Avem un an de când avem salarii diminuate din cauza coeficienţilor de producţie scăzuţi, oamenii nu ştiu ce se va întâmpla la anul, iar situaţia stă să explodeze”, a declarat Petre Nica.
Problemele Companiei sunt la pachet

Ioan Temneanu, preşedintele Sindicatului Liber EM Petrila susţsine că problemele Companiei “sunt la pachet” şi nu pot fi “disociate”, iar dacă nu se rezolvă problemele, Compania poate intra în incapacitate de plată.

“Dacă domnia sa şi PDL-UDMR-UNPR şi cine ar mai fi acolo nu iau o decizie pentru continuitatea mineritului, Valea Jiului va intra pe un program de închidere cu toate unităţile. Trebuie să ne spună un preţ la cărbune să ne putem face noi un program de închidere, să ştim dacă salvăm 4 sau 5 unităţi miniere. Trebuie să rezolve problema pensionarilor, ordonanţa 116 cu perspectiva de a putea face disponibilizări de personal. Dacă în următoarele două luni nu face ceva în aces sens intrăm în incapacitate de plată şi trimitem oamenii în şomaj”, a declarat Ioan Temneanu, pentru Gazeta Văii Jiului.
aflati mai multe pe :www.gazetavaii.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: