Postat de admin ADD COMMENTS

Vorbim despre clasicile saracii:absoluta, relativa, multidimensionala, si indicatorii lor relevanti:cota saraciei, pragul saraciei, precum si despre indicii intraconconceptuali ai comunitatiilor sociale.
Atunci cand norma, prejudiciaza conturarea si functionalitatea etica a sferei si spatiului public, agenda publica are nevoie de CITIZENSHIP.
Astfel, dictonul care ma si il definesc, cel de „POLITICA ESTE PREA IMPORTANTA PT. A LASA-O PE MANA POLITICIENILOR”, este temelia redefinirii politicii, a acceptiunii sale-pe care o prefer, in detrimentul altora,cea de POLITIKOS, grecul AL ORASULUI, AL POLISULUI.
CITIZENSHIP-ul constitue platforma repozitionarii GUVERNARII,cel al SHAREHOLDERILOR, in sfera GUVERNANTEI, cea a STAKEHOLDERILOR.
La ora actuala, topul valorilor adaugate si al retelelor virtuoase, este asigurat de catre NANOTEHNOLOGIE, BIOTEHNOLOGIE
,SOFTWARE, peste care troneaza CUNOASTEREA.
CUNOASTEREA,KNOWLEDGE, este parte intriseca a RESPONSABILITATII, a CITIZENSHIP.
Saracia ai saracirea CONCEPTUALA, de VIZIUNE, condamna COMUNITATILE la SARACIE.RETROSPECTIVITATEA devine STRATEGIE,intrupeaza FATA-MORGANA A ILUZIILOR INVESTITIONALE, clar punctata la finalul clasicului „CETATEANUL KANE”,”CARE A SCHIMBAT LUMEA, DAR ACEASTA LUME REPREZINTA TRECUTUL”.RETROSPECTIVITATEA SE SUBSTITUE PROSPECTIVITATII, aducand INVESTITIILE INTR-O CVASIPOZITIONARE DE PASIV SOCIAL, DE AVERE-OBSTACOL,al caror cost asigura POLARIZARILE SOCIALE COMUNUTARE SI INTRACOMUNITARA, prin PRIVAREA EGALITATII DE SANSE ori UZITAREA ACESTEIA IN JOCURILE DE PUTERE

Autor  Parlea Claudiu

categories: OPINII

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: