Postat de admin ADD COMMENTS

Nivelul averilor se află în strânsă legătură cu gradul de dezvoltare economică a regiunii/zonei geografice în care oamenii de afaceri îşi desfăşoară activitatea – este prima concluzie care se poate desprinde din analizarea averii averilor din Top 300 Capital 2010, top ce va apărea luni, 18 octombrie.

Desigur, enunţul de mai sus pare un truism, dar aşa se explică faptul că în Bucureşti există nu mai puţin de 120 de milionari, cei mai mulţi dintre cei prezentaţi în ediţia din acest an a Top 300, cumulând averi de 16 miliarde de euro, adică mai bine de jumătate din suma totală contabilizată pentru toţi cei 300 de ocupanţi ai clasamentului Capital.

Practic, Bucureştiul şi Muntenia au dat ţării 146 de milionari, reprezentând o avuţie totală de 17,64 miliarde de euro. Pe locul secund se află Ardealul, unde îşi au reşedinţa/domiciliul 57 de milionari, însemnând averi cumulate de 3,36 miliarde de euro.

Cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 21, sunt oameni de afaceri din judeţul Cluj, a căror contribuţie la suma totală a averilor din topul Capital este de peste un miliard de euro. Moldova, considerată cea mai săracă regiune a ţării, a generat şi ea 30 de milionari, adică 2,43 de miliarde de euro.

citeste mai multe pe :www.capital.ro

 Judeţele Iaşi şi Bacău sunt principalele „emitente“ de candidaţi la titlul de milionar, de aici provenind zece, respectiv şapte oameni de afaceri, însumând averi de 1,45 de miliarde de euro.

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: