Postat de admin ADD COMMENTS

Carmen Cosman

După ce ani de zile, s-a vorbit despre turism ca fiind cea mai bună alternativă la mineritul aflat într-un permanent proces de restructurare, acum, autorităţile centrale şi locale îşi dau seama că, pentru a supravieţui, Valea Jiului are nevoie de alte domenii de activitate.

Posibilităţi de investiţii
Prezent la Petroşani, la o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale, Sorin Găman – director în cadrul Ministerului Economiei, a declarat că turismul poate constitui doar în mică măsură o alternativă. „Încercăm să găsim soluţii pentru crearea de noi locuri de muncă în alte domenii decât mineritul. Turismul este o soluţie care nu poate acoperi mai mult de 9-10 la sută din total.  Problema este că trebuie să ai infrastructură ca turistul să vină, să dezvolţi servicii, ca vizitatorul să se simtă bine. Dar, nici aceasta nu este o soluţie. Noi încercăm să găsim alternative, în sensul creării unor alte industrii care pot absorbi forţa de muncă”, a declarat Sorin Găman, care spune că există premisele dezvoltării altor activităţi viabile. Sorin Găman spune că potenţialilor investitori le vor fi prezentate posibilităţile de a investi în Valea Jiului şi vor fi invitaţi în zonă reprezentanţii Camerelor de Comerţ  şi ai ambasadelor.
Viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea, este, la rândul său, convins că turismul nu va putea rezolva toate problemele celor şase oraşe şi municipii din Vale:

aflati mai multe pe :www.mesagerulhunedorean.ro

categories: Stiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.

Featured Video

Despre noi

Bine ati venit la noi! Site-ul infovaleajiului.ro constituie o importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din Valea Jiului şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Ne dorim sa fim cititi si comentati de un public interesat de chestiunile pe care le dezbatem. Ne dorim ca acest loc sa fie o agora in care sa discutam impreuna cu voi despre viata din spatele unei stiri, despre problemele si dilemele cu care se confrunta oamenii zi de zi, si nu in ultimul rand despre evenimentele cele mai controversate ale momentului. Dorim ca atat cei care citesc, cat si cei care scriu pe acest site sa se simta bineveniti. De aceea va rugam sa folositi un limbaj decent ,fara continut jignitor, obscen, pornografic, abuziv sau ilegal. Incurajam dezbaterile constructive si aprinse, dar nu si atacurile personale. . Dorim ca toti cei care scriu aici sa nu foloseasca un discurs care instiga la ura sau face discriminari de rasa, religie, nationalitate, sex, preferinte sexuale, varsta, etnie, handicap etc. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele care constituie amenintari sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care posteaza mesaje , folosesc un limbaj defaimator. Trebuie sa aveti drept de proprietate intelectuala pentru toate materialele pe care le trimiteti pe acest site . Continutul care nu va apartine nu poate fi postat fara acordul in scris al celui care detine drepturile de proprietate intelectuala asupra respectivului continut. Mediatorul site- ului isi rezerva dreptul de a sterge mesajele , lipsite de sens, mesajele care nu se refera la subiect sau scrise intr-o alta limba decat cea romana. La fel se va intampla si cu mesajele scurte, trimise doar cu scopul de a include URL-ul autorului. Site-ul infovaleajiului isi declina orice responsabilitate legata de continutul comentariilor voastre.

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: